Opening en positionering nieuw zwembad

Aquarena in Emmen. Een heel gaaf nieuw zwembad in Emmen! Ik mocht niet alleen de positionering van het nieuwe zwembad neerzetten. Ook heb ik de opening van het nieuwe zwembad georganiseerd, wat een knaller was dat!

Communicatieconcept

Samen met twee interne medewerkers hebben we ervoor gezorgd dat heel Emmen en omstreken het nieuwe Aquarena kent en kwam ontdekken? De verhuizing van het zwembad was hét moment voor Aquarena om de communicatie en uitstraling van het zwembad aan te pakken en aan te laten sluiten bij de nieuwe plek en faciliteiten. De verhuizing betekende dus niet alleen een nieuwe locatie, maar ook een nieuwe positionering die we samen met de medewerkers bouwden. Ik werkte een communicatieconcept uit om de nieuwe positionering uit te dragen. Vanuit het communicatieconcept hebben we alle huisstijlmiddelen aangepast en tal van huisstijlmiddelen toegevoegd, om de zwemmer op verschillende manieren te faciliteren en te laten beleven.

Opening

Voor de sluiting en opening van het zwembad en het proces hiernaartoe maakte ik een actieplan en nam ik de organisatie van het event op mij. Het concept voor de opening werd een feestweek voor (trouwe) zwemmers, met als afsluiter de officiële aftrap op 19 oktober 2019. Tijdens deze aftrap opende de wethouder de nieuwe baden. Er waren speeches, het personeel hield een trommelshow, er waren zeemeerminnen en een spectaculaire lichtshow met danseres boven het water. Zij opende het water officieel met een eerste plons!